Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa – Sunda – Minang

Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa – Sunda – Minang – Menjelang Idul Fitri / Lebaran, trafik SMS ataupun data internet melalui instant messengger di Indonesia pasti sangat padat.  Karena jutaan orang di Indonesia dalam jangka waktu yang bersamaan mengirimkan SMS, BBM, Whats App, Status Facebook untuk mengucapkan Selamat Hari Lebaran kepada rekan, teman dan keluarga tentunya.

Bagi anda orang Jawa , Sunda, Minang ataupun selain itu yang ingin menyampaikan Ucapan Lebaran Bahasa Jawa, Ucapan Lebaran Bahasa Sunda, Ucapan Lebaran Bahasa Minang berikut ini merupakan Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa – Sunda – Minang.  Berikut ini merupakan Contoh Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa :

Paijem gadhah Fiat.

Diagem touring dateng Banten.

Dalem kathah lepat,kerso paring agenge pangapunten…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nagara tentrem amarga para satria pinandhita,

bengi shalat tahajud, awan sregep makarya.

Sugeng riyadi, sedaya kalepatan kula nyuwun pangapura

Latihan pasa sewulan mugi kita dados manungsa takwa….

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dinten meniko dinten bakda riyadi

Kulo menawi gadhah kalepatan

ingkang disengaja lan boten disengaja

dumateng panjenenagan sak kulawarga

kulo nyuwun agenging samudro pangaksami…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Juminten mbeber kloso,

Dodol kupat ngarep gapuro.

Wonten dinten riyoyo, menawi lepat kulo nyuwun ngapuro.

Mugi-mugi Allah maringi pepadang kagem sedoyo…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mlaku-mlaku ning Malioboro

Menawi sayah numpak becak luwih sekeca

Sugeng riyadi kagem panjenengan sedaya

Sagung kalepatan nyuwun diparingi pangapura

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mangan kopat karo mangan apem

gadhah lepat nyuwun pangapunten…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sucineng ati, tumatining laku,

ngaturaken SUGENG RIYADI

bilih wonten kalepatan nyuwun agungi samudro pangaksami..

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ngaturaken wilujeng Idul Fitri 1434 H.

Nyuwun gunging pangapunten.

Mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti ingkang Maha Pemurah. Amin…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Numpak andhong ning Kotagedhe,

tuku ali-ali kagem eyang putri.

Bilih aku nduwe luput gedhe,

nyuwun kawelasan sampean ampuni…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ning gunung ketur tuku bolah,

kanggo ndodomi sajadahe simbah

Dudu salahmu sing gawe susah,

nafsu amarahku sing gawe bubrah…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Contoh Ucapan Idul Fitri Bahasa Sunda

Wilujeng boboran siam 1434 H….ka sadayana di mana wae ayana ngahaturkeun wilujeng boboran siam, neda dihapunten sadaya kalepatan ti lahir tumekaning bathin.

Page 1 of 2 | Next page

Comments

Powered by Facebook Comments